مراکز آزمون تومر در ایران

مراکز آزمون تومر در ایران

آزمون تومر یا TÖMER ، یک آزمون معتبر برای دریافت مدرک زبان ترکی استانبولی است. این آزمون توسط اکثر دانشگاه‌ها برگزار می‌شود که مطرح‌ترین آن‌ها آزمون تومر دانشگاه آنکارا و استانبول هستند. مدرک تومر برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه به زبان ترکی و دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه ضروری است. این آزمون دقیقاً هم سطح آزمون‌های تافل و آیلتس برای زبان ترکی می‌باشد. آزمون تومر در ایران در شهرهای مختلفی برگذار می‌شود که در ادامه درباره هر یک و ویژگی‌های آنها خواهیم گفت.

آزمون تومر چیست؟

آزمون تومر یا Tomer مخفف کلمات Türkçe Öğretim Merkezi، به معنی مرکز آموزش زبان ترکی می‌باشد.

 این آزمون از اهمیت بالایی برای ورود به اکثریت دانشگاه‌های ترکیه برخوردار است. به ویژه دانشگاه‌هایی که در آن‌ها به زبان ترکی تدریس می‌شود.

این آزمون دانش کلی داوطلب را در همه بخش‌های مختلف زبان ترکی استانبولی مورد سنجش قرار می‌دهد. آزمون tömer از بخش‌های زیر تشکیل شده است:

Writing (نوشتاری)

Listening (شنیداری)

Reading (خواندن)

Speaking  (تولید گفتاری)

Speaking  (تعامل گفتاری)

آزمون تومر به دو صورت آزمون گواهی تومر (Sertifika) و آزمون دیپلم زبان ترکی (Diploma) است که با فراگیری تئوری و عملی زبان ترکی و کسب مهارت می‌توانید در این آزمون‌ها موفق شوید.

اگر اطلاعات شما در سطوحA1 ، A2، B1 و B2 باشد، گواهینامه به شما اعطا می‌گردد و اگر موفق به قبولی در سطح C1 موفق باشید، به شما دیپلم داده می‌شود.

گواهینامه TÖMER تا ۲ سال پس از تاریخ دریافت معتبر است و اعتبار مدرک دیپلم مادام­العمر است.

آزمون تومر چیست؟

همانطور که اشاره کردیم برای افرادی که قصد ادامه تحصیل، دریافت تابعیت و اخذ شهروندی در ترکیه را دارند؛ داشتن گواهی تومر مزیت به شمار می‌رود. البته در شرایط تحصیل در دانشگاه­های ترکیه ارائه مدرک تومر الزامی است.

نمره دریافتی از این آزمون می‌تواند با توجه به هدفی که در پیش دارند متفاوت باشد. آزمون تومر در ۳ سطح مبتدی، متوسط و پیشرفته است. در مقاله آزمون تومر چیست، به صورت گسترده‌تر به این موضوع پرداختیم.

مزایای آزمون تومر

اشخاصی که قصد زندگی، تحصیل و کار در ترکیه را دارند مطمئنا به مدرک Tomer نیاز خواهند داشت. علاوه بر این، اگر مدرک تومر با نمره بالا داشته باشید در بسیاری از مراکز ایران مانند موسسه اعزام دانشجو به ترکیه، موسسات آموزش زبان ترکی، سفارت و کنسولگری‌های ترکیه و … می‌توانید مشغول به کار شوید.

کسانی که برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه اقدام می‌کنند، اگر مدرک تومر نداشته باشند، باید دوره‌های ۶ ماهه تا ۱ ساله را برای آموزش زبان ترکی بگذرانند. همچنین اگر هنگام ثبت نام بورسیه تحصیلی ترکیه، مدرک تومر با نمره خوب در رزومه خود قرار دهید تاثیر بسزایی در قبولی شما خواهد داشت. اگر بین آزمون یوس و تومر نمی‌توانید گزینه مناسب خود را بیابید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله تفاوت آزمون یوس و تومر را بخوانید.

ثبت نام آزمون تومر

اولین اصل مهم برای شرکت در آزمون تومر، ثبت نام در کلاس‌های tömer است. در ادامه توضیحات کاملی در مورد کلاس‌های آمادگی آزمون تومر ارائه خواهیم داد. بعد از ثبت نام در کلاس‌ها، لازم است یک منبع مناسب خریداری کنید.

توصیه می‌کنیم اگر قصد شرکت در آزمون تومر دانشگاه آنکارا را دارید کتاب‌های Hitit و اگر قصد شرکت در آزمون دانشگاه استانبول را دارید، کتاب‌های Yedi İklimرا تهیه نمائید.

 پس از گذراندن دوره‌های آمادگی می‌توانید ثبت نام آزمون را انجام دهید. هزینه ثبت نام تومر به صورت زیر است:

  • ثبت نام آزمون دیپلم تومر: ۲۰۰ دلار
  • ثبت نام آزمون گواهی تومر: ۱۲۰ دلار

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام آزمون تومر نیز به شرح زیر هستند:

  • دو قطعه عکس پرسنلی
  • کپی پاسپورت
  • در صورت عدم وجود پاسپورت، ترجمه شناسنامه به زبان ترکی

مراکز آزمون تومر در ایران

مکان خاصی به عنوان مرکز اصلی آزمون تومر در ایران وجود ندارد و فقط دو دانشگاه آنکارا در تهران و دانشگاه قاضی ترکیه اقدام به برگزاری آزمون Tomer می‌کنند. برای شرکت در آزمون دیگر دانشگاه‌ها مانند استانبول باید به محل دانشگاه در ترکیه مراجعه نمایید. آزمون تومر دانشگاه آنکارا در اکثر موارد در دانشگاه تهران و توسط یکی از موسسات آموزش زبان صورت می‌گیرد.

مراکز آزمون تومر در ایران

آزمون تومر در استانبول

به جز دانشگاه آنکارا که چند حوزه ی امتحانی در ترکیه برای برگزاری آزمون تومر دارد، دانشگاه استانبول و قاضی در محل دانشگاه خود اقدام به برگزاری آزمون می‌کنند. برای شرکت در آزمون tomer دانشگاه استانبول حتما باید در استانبول حضور داشته باشید.

در سال‌های گذشته مدرک تومر دانشگاه استانبول از ارزش بسیار زیادی برخوردار شده و تقریبا تمامی دانشگاه‌ها و ارگان‌های دولتی ترکیه مدرک تومر استانبول را قبول می‌کنند.

زمان برگزاری آزمون تومر

آزمون تومر مانند دیگر آزمون‌ها زمان مشخصی برای برگزاری ندارد. شما می‌توانید در روزهای عادی از ساعت ۹ صبح تا ۱۲:۳۰ ظهر با مراجعه به دانشگاه آنکارا اقدام به ثبت نام آزمون TOMER کنید.

دو هفته بعد از آزمون اگر نمره قابل قبولی را دریافت نکرده باشید، می‌توانید دوباره با مراجعه به دانشگاه آنکارا در آزمون بعدی شرکت نمایید.

می‌توان گفت در ایران هیچ زمان مشخصی برای برگزاری آزمون وجود ندارد و ممکن است آزمون در هر زمان از سال برگزار شود.

سطح سوالات آزمون تومر

نیمی از سوالات آزمون تومر ساده هستند و شما با مطالعه درس‌های ۱ تا ۶ کتاب Hitit می‌توانید به آن‌ها پاسخ دهید.

 اما نصف دیگر سوالات توانایی شما را در تسلط به آزمون مشخص می‌کنند. سطح‌های آزمون تومر به صورت زیر هستند:

سطح  :A1 این اولین سطح آمادگی تومر است. معلومات لازم برای سطح A1 معادل بخش‌های ۱ تا ۶ کتاب Hitit 1 است. در این سطح شخص با پایه‌ای‌ترین و ساده‌ترین لغات و جملات زبان ترکی آشنا می‌شود  و می­تواند به سؤالات ساده آزمون پاسخ درست بدهد.

سطح : A2 این سطح نیز مبتدی است و دانش مورد نیاز را از بخش‌های ۷ تا ۱۲ کتاب Hitit 1  می‌توان کسب کرد. در این سطح فرد توانایی برقراری ارتباط با دوستانش را با استفاده از ساده‌ترین ترکیبات زبان ترکی دارد و همچنین می‌تواند کمی از مکالمه‌های فیلم‌های ترکیه‌ای را متوجه شود. اگر در آزمون نمره‌ای بین ۵۰ تا ۵۹ کسب کند، در این سطح قرار خواهد گرفت.

سطح: B1  در سطح B1 تسلط شخص به زبان ترکی در حد متوسط است. در این مرحله می‌تواند جملات را به خوبی درک کرده و کتاب‌های حوزه مورد علاقه خود را مطالعه کند. این سطح در کتاب Hitit 2 برابر با فصل‌های ۱ تا ۶ است. نمره بین ۶۰ تا ۶۵ معیار مهارت در این سطح به شمار می‌رود.

سطح B2 :B2 سطح خوب زبان ترکی است. در این سطح فرد می‌تواند جملات پیچیده زبان ترکی محاوره‌ای را متوجه شود. این سطح در فصل‌های ۷ تا ۱۲ کتاب Hitit 2 آموزش داده می‌شود. برای این سطح، در آزمون تومر باید نمره بین ۶۶ تا ۷۰ را کسب کند.

سطحC1   :سطح آخر و عالی آزمون تومر C1 است. در این سطح مهارت فرد به درجه عالی می‌رسد و به راحتی می‌تواند بنویسد و همچنین به راحتی با اشخاص دیگر ارتباط برقرار کرده و صحبت کند. اطلاعات این سطح نیز شامل فصل‌های ۱ تا ۱۲ کتاب Hitit 3 می‌شود. نمره لازم برای قبولی در این سطح بین ۷۱ تا ۱۰۰ است.

نمره قبولی آزمون تومر

حداقل نمره قبولی تومر، بسته به نهادی که قصد دارید مدرک آزمون را ارئه دهید متفاوت است. حداقل نمره قبولی آزمون Tomer در اکثر دانشگاه‌های خصوصی، سطح B2 و در دانشگاه‌های دولتی،B2  یا C1 است.

کلاس‌ های آمادگی آزمون تومر

یکی از نکات مهم برای قبولی آزمون، شرکت در کلاس‌های آمادگی آزمون تومر است. کلاس های تومر در شهرهای بزرگ ایران و اغلب در تهران برگزار می‌شود. این کلاس‌ها به صورت حضوری و آنلاین هستند. ناگفته نماند که تمام مباحث در کلاس ‌های آنلاین هم تدریس می‌شوند و شما می‌توانید با در نظر گرفتن شرایط و زمان کلاس، هر سوالی که دارید از استاد خود بپرسید. شرکت در هر کدام از کلاس‌ها مزایا و معایبی دارد که در ادامه شرح خواهیم داد.

نکته مهم: شما عزیزان میتوانید با ثبت نام در وب سایت ویراترکیش از کلاس های زبان ترکی استانبولی و آمادگی آزمون تومر بهره مند شوید.

برای موفقیت در آزمون تومر، باید مهارت‌های زبان ترکی خود را در چهار بخش شنیداری، گفتاری، خواندن و نوشتن به خوبی تقویت کنید.

برای این کار، می‌توانید از منابع مختلفی مانند کتاب‌های آموزشی، دوره‌های آنلاین و حضوری، و تمرین مکالمه با اساتید زبان ترکی استفاده کنید.

کلاس های صفر تا صد تومر ویراترکیش

از گام اول تا رسیدن به هدف در کنارت هستیم.

کلاس های تومر از اولین گام یعنی حروف الفبا شروع می شود و تا لول C1 ادامه دارد. کورس بوک این دوره مجموعه سه جلدی کتاب های HİTİT است.

مجموع دوره ۱۲۴ جلسه است که شامل:

  • ۱۰۸ جلسه آموزش زبان ترکی استانبولی
  • ۶ جلسه آمادگی آزمون تومر
  • ۹ آزمون آزمایشی

یک جلسه آزمون شبیه سازی شده تومر می باشد.

مزایای کلاس‌ های آمادگی آزمون تومر ویراترکیش به صورت آنلاین

قبل از ثبت‌نام و انتخاب هر کلاسی به شما پیشنهاد می‌کنیم با مزایا و معایب آن کلاس آشنایی کامل را داشته باشید، در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد:

  • دسترسی راحت تر به کلاس
  • صرفه جویی در زمان
  • صرفه جویی در هزینه
  • پشتیبانی آموزشی
  • برگزاری آزمون­های دورهای و آزمون­های آزمایشی
  • دسترسی دائم به تیم پشتیبانی
  • امیدواریم که این مقاله برای شما، که قصد شرکت در آزمون تومر را دارید، مفید باشد.

جمع‌بندی

در این مقاله از وبسایت ویراترکیش، درباره مراکز برگذاری آزمون تومر در ایران گفتیم. همچنین اهمیت شرکت در این آزمون‌ها و ویژگی‌های آن به صورت کامل بیان شده است.

مقالات مرتبط

زبان ترکی چند سطح دارد؟

زبان ترکی استانبولی دارای سطوح مختلفی است که مشخص کننده میزان تسلط افراد است.(سیستم مشترک اروپایی مهارت‌های زبانی) تعریف می‌شوند. CEFR این سطوح بر اساس

کلمات مترادف در ترکی استانبولی

یادگیری کلمات مترادف به شما انعطاف بیشتری در مکالماتتان می‌بخشد و در بیان یک مفهوم می‌توانید بسیار غنی‌تر و بهتر صحبت کنید یا بنویسید. کلمات

چطوری زبان ترکی استانبولی یاد بگیریم؟

چطور ترکی استانبولی یاد بگیرم؟

کشور ترکیه نه‌تنها یکی از مقاصد تفریحی اصلی ایرانی‌ها است، بلکه یکی از مهم‌ترین طرف‌های تجاری کشور ما نیز به‌شمار می‌رود و در سال‌های اخیر،

فهرست مقاله

دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 16 =