آموزش زبان ترکی استانبولی

با این دوره ها شما عزیزان می توانید ترکی استانبولی را تا حد خیلی خوب و قابل قبولی یاد بگیرید زیرا هر چیزی که برای یادگیری این زبان شیرین نیاز دارید را در خود دارد.

قبل از هر چیز در مورد نکات و ترفند های آموزش زبان ترکی بیشتر بدانیم.

مسلط شدن به یک زبان خارجی زمان و تلاش زیادی را می­طلبد. پس پشتکار و انگیزه­تان را بالا ببرید و برای شروع، این نکات را رعایت کنید:

الفبای زبان ترکی استانبولی را یاد بگیرید

از نظر دستور زبان و واژگان هیچ شباهتی بین انگلیسی و ترکی وجود ندارد. با این حال، ترکی به جز چند استثنا از همان الفبای لاتین انگلیسی استفاده می­کند.

الفبای ترکی استانبولی شامل ۲۹ حرف؛ ۸ حروف صدادار و ۲۱ صامت است. این الفبا یک نسخه اقتباس شده از الفبای لاتین است که شش حرف اضافی  Ç،Ğ ، Ş، I، Ö و  Üدارد . از طرفی هم حروف Q،W و X را در الفبای ترکی پیدا نخواهید کرد، یادگیری الفبا و صدای هر حرف را تمرین کنید.

حروف الفبای ترکی استانبولی به ترتیب زیر قرار دارند:

A, B, C, Ç, D, E, F, G, Ğ, H, I, İ, J, K, L, M, N, O, Ö, P, R, S, Ş, T, U, Ü, V, Y, Z.

در تلفظ حروف مسلط شوید

تلفظ در زبان ترکی خیلی چیز خاص و پیچیده ای نیست زیرا یک زبان نوشتاری آوایی است.

هرحرف یک صدا دارد و مثل انگلیسی هیچ صامت دوتایی مثلSH،  CHو غیره وجود ندارد، با این حال، استثنائاتی هم هست:

C در ترکی “J”  تلفظ می شود: CAM

Ç مثل”CH” تلفظ می شود:ÇAM

Ğ هم به عنوان “گ نرم یا واک دار ” شناخته می شود و همیشه بعد از یک مصوت قرار می گیرد. به طور کلی، صدای خودش را ندارد. اگر “g  نرم ” به دنبال A، I، O یاU بیاید، صدای مصوت را کشدار می کند (مثل Ağaç وYağmur ) و اگر بعد از E، İ، Ö یا Ü بیاید، مثل”Y” در کلمه Yellow تلفظ می شود:İğne .

صدای Ş یا ŞE مثل Sh‌ در Shame تلفظ می شود :Şarap .

مثل حرف انگلیسیİ بدون نقطه است، اما ورژن بزرگ آن شبیه به نسخه انگلیسی است و حرف بی صدا دا قبل از خودش را بی­صدا میکند. Ilık ،Isı.

نقطه مقابلI، ورژن نقطه ‌دار İ  است که مثل e در seeاما کمی کوتاه تر تلفظ می شود: İğne.

ö و ü مثل حروف صدا دار دو نقطه در آلمانی عمل می‌کنند.

پس از یادگیری حروف الفبا و سیستم آوایی، می­توانید کلمات و عبارات ترکی را بخوانید.

دایره لغات تان را گسترده کنید

اگر می­خواهید دایره لغات­تان را به سرعت گسترش دهید، با رایجترین کلمات و عبارات ترکی که می­توانید در برنامه روزانه­ تان به کار ببرید، شروع کنید . حین یادگیری کلمات متوجه خواهید شد تعداد قابل توجهی از کلمات با انگلیسی، فرانسوی و سایر زبان ها مشترک است .

بسیاری از واژه ­های اقتباسی ترکی از زبان عربی آمده­ اند. برخی از آن­ها املای مشابهی با سایر کلمات ترکی که از قبل وجود داشته­ اند، دارند. برای پیشگیری از سردرگمی و تشخیص کلماتی که املای یکسانی دارند ، زبان ترکی از اکسان های متمایز – â، î، و û استفاده می کند. نمونه های زیر را با هم مقایسه کنید:

  • Hala یعنی خاله پدری، اما hâlâ به معنای هنوز است.
  • karیعنی برف ؛ اما kâr به معنای سود است.

نکتهاستفاده از یک برنامه تلفن همراه که فلش کارت دارد، روشی عالی برای به خاطر سپردن لغات ترکی استانبولی جدید روزمره است. برای خودتان برنامه ­ریزی کنید که هر هفته تعداد مشخصی از کلمات ترکی را یاد بگیرید.

گرامر پایه و ساختار جمله را تمرین کنید

با این که زبان ترکی گرامر منطقی دارد ، اما شاید در ابتدا یادگیری برخی از چیزها کمی دشوار است. در ادامه برخی از مفاهیم گرامری پیچیده­ تر که در ترکی با آن­ها مواجه خواهید شد، آورده شده است:

  • بر خلاف زبان انگلیسی، هیچ فعل “to be” یا ” بودن ” در ترکی وجود ندارد. در عوض، زبان ترکی از پسوند استفاده می­کند. پنج پسوند شخصی وجود دارد که با یک شخص خاص (اول، دوم، سوم) و تعداد ( مفرد، جمع ) مطابقت دارند. به عنوان مثال، Ben öğretmenim یعنی “من یک معلم هستم”. توجه داشته باشید که هیچ پسوندی برای سوم شخص مفرد وجود ندارد.
  • ساخت جملات با استفاده از پسوند در کنار یک ضمیر به طرز شگفت ­آوری ساده است . این یکی ممکن است در ابتدا گیج ­کننده به نظر برسد، اما با کمی تمرین، به آن عادت خواهید کرد.
  • لزوما نیازی به استفاده از ضمیر مقدم یا اصلی در جمله نیست زیرا فعل ها هر کدام، پسوند خاص خودشان را دارند. بنابراین، ضمیر مقدم معمولا حذف می­شود تا از افزونگی جلوگیری شود. مثلاÖğretmenim یعنی من یک معلم هستم.
  • در زبان ترکی، تنها با افزودن یک یا چند پسوند به یک ریشه، می­‌توانید ویژگی­‌های دستوری کلمه یا حتی جملات را تغییر دهید. این پسوند­ها می­توانند به کثرت، تصرف، نفی، انفعال و بسیاری ویژگی­ های دیگر که این کلمه را توصیف میکنند، اشاره کنند.
  • همه این پسوندها می­توانند یک ریشه کوتاه را به یک کلمه طولانی ­تر تبدیل کنند که گاهی اوقات تلفظ آن ترسناک به نظر می­رسد. اما اگر بدانید چه طور آن­ها را از بین ببرید، جای نگرانی نیست. به عنوان مثال، اگر کلمه Nerelisin را بردارید و تجزیه کنید ، می فهمید که :
  • Sin یعنی شما
  • Li  یعنی از
  • Nere  یعنی کجا و در نهایت Nerelisin می شود: اهل کجا هستید؟

یکی دیگر از چیز­های غیر عادی در مورد دستور زبان ترکی ، ترتیب کلمات فاعل – مفعول – فعل در جملات است. مثل فارسی فعل همیشه در آخر یک جمله می­آید. بنابراین اگر بخواهید بگویید “دختر چوب را به سمت سگ پرت کرد” این طور می گویید: “Kız çubuk köpeğe attı” .

به موسیقی و پادکست ترکی گوش دهید

در زبان ترکی از صداهایی استفاده می­شود که از الگویی به نام دنبال هارمونی واک ه­ای پیروی می­کنند. شاید چنین چیزی در ابتدا کمی عجیب به نظر برسد . گوش دادن به موسیقی و پادکست ترکی استانبولی به شما این امکان را می­دهد تا با روال و آهنگ زبان آشنا شوید.

داستان های ترکی بخوانید

کتاب‌های داستان کودکان یک گزینه عالی برای زبان ‌آموزان مبتدی است. آن ها جملاتی کوتاه و آسان همراه با تصاویری دارند که واژگان پایه ترکی را در خودشان جای داده­ اند . این به شما کمک می­کند عبارات، اصطلاحات و کلمات جدید ترکی را به سرعت یاد بگیرید.

اخبار را به زبان ترکی دنبال کنید

پلتفرم­ های خبری مختلف، مقالات و ویدیوهایی در مورد آخرین رویداد­ها به زبان ترکی ارائه میدهند. خواندن یا تماشای اخبار به شما نگاه اجمالی به زندگی اجتماعی و سیاسی ترکیه می­دهد که در حین یادگیری ترکی باعث تقویت آن خواهد شد . مثلا برخی از روزنامه ­های معروف ترکیه عبارتند از:

  • Hürriyet
  • Sabah
  • Posta

برای سفر به ترکیه برنامه­ ریزی کنید

سفر به ترکیه به شما این امکان را می­دهد که به طور کامل و به طور مستقیم درگیر این زبان شوید و فرصتی فراهم می­کند تا با ترکی زبانان بومی تمرین مکالمه کنید . پایتخت ترکیه یعنی آنکارا و شهر دوم ترکیه یعنی استانبول، مقاصد گردشگری محبوب به حساب می آیند و پر از مناظر تاریخی شگفت انگیز هستند. پس، چرا یک سفر رزرو نکنید و هم­زمان با دوره یادگیری با واقعیت این زبان آشنا شوید؟ به همین منظور دیدن دوره آموزش ترکی استانبولی در سفر را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

عوامل موثر در پیشرفت یادگیری زبان ترکی استانبولی

عوامل زیادی روی مدت زمان یادگیری زبان ترکی تاثیرگذار هستند. در ادامه هر کدام از این عوامل و نحوه تاثیر آن بر توانایی یادگیری زبان ترکی آورده شده است.

دلیل یادگیری زبان

اولین کاری که باید انجام دهید این است که دلیل و هدف خود برای یادگیری زبان ترکی استانبولی را مشخص کنید.

آیا از آن برای روابط تجاری یا مکالمات اجتماعی استفاده میکنید؟ آیا در حال نوشتن مقالات دانشگاهی به زبان ترکی هستید یا برای جستجوی اطلاعات در اینترنت به آن نیاز دارید؟ یا شاید می­خواهید به ترکیه سفر کنید یا در آنجا تحصیل کنید؟

با تعیین هدف می­توانید سطح میزان مهارت و همچنین مدت زمان مطالعه مورد نیاز برای دستیابی به آن را مشخص کنید.

محیط یادگیری

روش ­های یادگیری شما چیست؟ از چه منابعی استفاده می­کنید؟ آیا در دوره ­های یادگیری زبان شرکت می­کنید، معلم خصوصی دارید یا به صورت آنلاین یاد می­گیرید؟ دوره هایتان چقدر فشرده است؟

همه این عوامل می­توانند روی سرعت پیشرفت یادگیری اثر داشته باشند!

ضمنا شما عزیزان می­توانید برای اطلاع از دوره ­ها و هزینه ­های کلاس آنلاین از طریق لینک زیر در سایت ثبت نام و در دوره­ های آموزش زبان ترکی استانبولی در سایت ویراترکیش ثبت نام کنید.

زبان دیگری بلدید؟

اگر تجربه یادگیری یک زبان جدید را از قبل داشته باشید یا دوزبانه تربیت شده باشید، بنابراین یادگیری زبان جدیدتر زمان کمتری طول خواهد کشید. زیرا قبلا یکبار این مسیر را طی کرده­ اید و بهترین روش­ ها برای مطالعه، حفظ واژگان و تمرین مهارت ­ها را می­شناسید. در نتیجه فرایند یادگیری نسبت به یک فرد تک زبانی بسیار راحت تر است.

توانایی و استعداد

باید بپذیریم که برخی افراد استعداد بیشتری در یادگیری زبان های جدید نسبت به بقیه دارند. کسانی که توانایی طبیعی یا علاقه بیشتری به یادگیری زبان های جدید دارند قطعا در مدت زمان کمتری به آن مسلط می شوند.

سطوح مهارت

چارچوب اروپایی مشترک منبع برای زبان­ها CEFR یا CEFRL یک استاندارد بین ­المللی است که سطح مهارت هر فرد در یک زبان را تعیین می­کند. شش سطح A1، A2، B1، B2، C1 و C2 دارد.

در ادامه این سطوح را مرور میکنیم و مهارت­ های هر مرحله برای زبان ترکی را بررسی خواهیم کرد.

سطح مقدماتی

سطح مقدماتی یا مبتدی شامل سطوح A1 و A2 است و به عنوان سطح “کاربر پایه” نیز شناخته میشود. پس از تکمیل سطح مبتدی باید بتوانید:

مکالمات ساده روزانه و کارهایی مانند معرفی خود، خرید، سوال و جواب ساده و همچنین نیازهای فوری خود را انجام دهید.

برخی از اسامی، صفت ها و افعال اصلی را بشناسید.

برای رسیدن به این سطح ۱۰۰ تا ۱۲۰ ساعت مطالعه لازم است.

سطح متوسط

شامل سطوح B1 و B2 است و به عنوان “کاربر مستقل” نیز شناخته می­شود. پس از تکمیل سطح متوسط باید بتوانید:

تا حدی به زبان ترکی روان صحبت کرده و آن را درک کنید، روزنامه ­ها و مقالات ترکی را بخوانید و حتی به زبان ترکی فکر کنید.

واژگان بیشتری مثل ضمیرها، قیدها و کلمات ربطی بدانید.

با بیشتر زمان­ های به کار رفته در زبان ترکی آشنا باشید.

برای رسیدن به این سطح ۴۵۰ تا ۴۹۰ ساعت مطالعه نیاز دارید. در این مرحله تمرین ­هایی مانند صحبت کردن با افراد ترکی زبان، خواندن محتوای ترکی و تماشای برنامه­ های تلویزیونی ترکی بسیار مفید خواهد بود.

سطح پیشرفته

CEFR از این مرحله به عنوان “کاربر ماهر” یاد می­کند و شامل سطوح C1 و C2 است.

پس از تکمیل سطح پیشرفته باید بتوانید:

مکالمات عمیق­تری در مورد فرهنگ، علم، هنر، ادبیات و سیاست به زبان ترکی انجام دهید.

در شرایط پیچیده ­تری مانند روابط یا مبادلات تجاری شرکت کنید.

برای رسیدن به این سطح ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ ساعت مطالعه لازم است. علاوه بر دیدن، گوش دادن و خواندن مطالب ترکی، امکان زندگی یا تحصیل در ترکیه به تسلط سریع­تر کمک خواهد کرد.

برای تعیین سطح زبان ترکی استانبولی می­توانید از آزمون تعیین سطح سایت ویراترکیش استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره شما عزیزان میتوانید از طریق شبکه مجازی با کارشناسان ویراترکیش در ارتباط باشید.

مقالات مرتبط

زبان ترکی چند سطح دارد؟

زبان ترکی استانبولی دارای سطوح مختلفی است که مشخص کننده میزان تسلط افراد است.(سیستم مشترک اروپایی مهارت‌های زبانی) تعریف می‌شوند. CEFR این سطوح بر اساس

کلمات مترادف در ترکی استانبولی

یادگیری کلمات مترادف به شما انعطاف بیشتری در مکالماتتان می‌بخشد و در بیان یک مفهوم می‌توانید بسیار غنی‌تر و بهتر صحبت کنید یا بنویسید. کلمات

چطوری زبان ترکی استانبولی یاد بگیریم؟

چطور ترکی استانبولی یاد بگیرم؟

کشور ترکیه نه‌تنها یکی از مقاصد تفریحی اصلی ایرانی‌ها است، بلکه یکی از مهم‌ترین طرف‌های تجاری کشور ما نیز به‌شمار می‌رود و در سال‌های اخیر،